Veel gestelde vragen

Alhoewel noten steeds meer ingeburgerd zijn, hebben veel mensen nog vragen over noten. Onderaan (bij FAQ) kan je de antwoorden terugvinden op de meest gestelde vragen.

  • Heeft Ranobo een eigen winkel? Neen, Ranobo heeft geen winkel. We kunnen je wel altijd doorverwijzen naar het dichtstbijzijnde verkooppunt. Vul het contactformulier in en je krijgt spoedig antwoord!
  • Zijn noten gezond? Noten zijn erg gezond, dat is algemeen bekend. Maar de ene noot is de andere niet. Er zijn wel degelijk verschillen in de hoeveelheid voedingsstoffen die iedere soort bevat. De ene noot heeft wat meer omega-3 vetten, waar de andere wat meer eiwitten of veel antioxidanten borgt. Ontdek in ons assortiment alle voedingswaarden en eigenschappen van elk product!
  • Waar komen Ranobo noten vandaan? Noten worden over de hele wereld geteeld. Sommige soorten groeien slechts in een zeer beperkt gebied (zoals paranoten in BraziliĆ« en Bolivia) of hebben zeer specifieke omstandigheden nodig om commercieel aantrekkelijk te zijn (zoals macadamianoten). Andere noten komen dan weer in meerdere continenten, klimaten of grondsoorten voor. Op de verpakking van al onze artikelen kan je de specifieke herkomst van elke noot terugvinden.
  • Zal ik van noten vermageren of bijkomen? Noten zitten boordevol onverzadigde vetten. Je lichaam heeft juist die onverzadigde vetten nodig: onder meer voor de elasticiteit van je huid, bescherming van je organen, balans van je hormoonsysteem, je immuunsysteem en voor het functioneren van je hersenen. Zolang je noten in de juiste hoeveelheden eet, zal je er niet van bijkomen. Eet daarom een tweetal handjes natuurnoten per dag, bijvoorbeeld bij de meusli of gewoon al tussendoortje. Let op! Dit geldt enkel voor natuurnoten. Noten met chocolade of cocktailnoten hebben hele andere voedingswaarden.
  • Ik heb een klacht over een Ranobo product, wat nu? Klantentevredenheid staat bij Ranobo op de eerste plaats. Heeft u een slechte ervaring met betrekking tot onze service? Of voldoet een product niet aan uw verwachtingen? Aarzel dan niet ons te contacteren! Stuur de verpakking met inhoud naar onderstaand adres en vermeld in een brief waarom u niet tevreden bent. Vergeet hierbij uw contactgegevens en waar en wanneer u het product heeft gekocht, niet te vermelden. Een klacht wordt steeds binnen de 24u behandeld.
  • Hoe bewaar ik noten het best? Noten die niet goed bewaard worden verliezen hun voedingswaarden. Daarom is het belangrijk noten goed te bewaren. Je kan dit in een afsluitbaar plastic zakje of potje. Steeds luchtdicht afgesloten en in een lichtarme omgeving. Een voorraadkast is hiervoor ideaal! Is de verpakking reeds geopend? Dan is het product nog een drietal maanden te bewaren. Natuurnoten bewaren het best.
  • Ik heb een productidee. Kan ik hiervoor bij Ranobo terecht? Bij Ranobo komen ideĆ«en altijd vanuit de markt. Aarzel dan ook niet om uw idee met ons te delen. Stuur een mailtje of vul het contactformulier in en we nemen contact op.
picture_nuts